Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Společenské šaty: Opravdu se musíme omezovat? A proč nejsme tak elegantní, jak bychom mohli být?

  Všechny kategorie
admin 2016-11-19

Společenské oděvy mají pověst vysoce konzervativní složky našeho šatníku. Tak, jako si dovolíme experimentovat s naším každodenním oblečením, u společenského už tolik ne. 

Čím to je? A proč se bojíme v otázce společenského oděvu trochu riskovat?

 

Společenské oblečení možná není právě tím, na co myslíme každý den nebo něčím, čím bychom se zabývali jako obyčejnými džínami či sukní, přesto hraje v životě těch kulturnějších z nás veledůležitou roli. Kdo by se totiž nechtěl obléci opravdu stylově, opravdu šarmantně a elegantně?

Opět, jako v každém článku, budu rozebírat téma spíše z mužské stránky, protože na dámské šaty nejsem zrovna expertem - to, co napíšu, se však dá velice dobře aplikovat na obě pohlaví.

Napadlo vás někdy, když jste stáli kupříkladu na plese nebo u své dcery/syna v tanečních, proč si většina lidí okolo svůj večer ve společenském oblečení spíše přetrpí než užije? Je to vskutku zajímavé. Zrovna včera jsem na to hodil očko a všiml jsem si, že většina mužů (zde o dámách nemluvím, jste celkově daleko elegantnější, než my) na sobě s umučeným výrazem v obličeji nese nepadnoucí, často o dobré dvě velikosti větší, oblek. K tomu v tom lepším případě kombinaci bílé košile a černé kravaty (neurazí, ale nepřekvapí) a v tom horším nějakou socialistickou kombinaci ve styl oranžová košile a tmavě oranžová kravata (což je skoro na žalobu).

Tohle jsem zmínil přesně proto, protože to krásně demonstruje naší, mužskou, neeleganci. Tedy u většiny. Prostě si společenskou událost ve dva roky nepoužitém, zaprášeném kvádru po tátovi nějak přetrpíme a zítra můžeme zase vyrazit na bowling v šusťákách. Proč ale?

Všichni víme, že existují pohodlnější oděvy, než společenské šaty bez ramínek nebo klasické kvádro. O pohodlí se tady v poměru k teplákům vskutku nemůžeme dohadovat. Koupit si ale oblek padnoucí naší velikosti je to nejmenší, co pro lepší zážitek ze společenského večera můžeme udělat. Je to velká investice? Odpusťte si semtam pivo nebo víno a hned budete o něco krásnější!

A taky společenské šaty bereme za moc konzervativní a dresscode za něco neměnného. Opak je ale pravdou! Doba nikdy nebyla více uvolněná a nikdy nebyla vhodnější doba trochu si zakombinovat a zaexperimentovat, nebojte se! Každý má jiný vkus, a odvaha je prvním krokem k úspěchu!

Tags:
comments powered by Disqus