Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Vzestup nakupování online Second Hand

  Všechny kategorie
Emily 2023-06-23

Nakupování Second Hand online je hodně podobné hraní loterie, kromě toho, že vždy vyhrajete ... tak nějak. Mohli byste najít vintage Versace za cenu latte, nebo skončíte se svetrem, který voní jako babiččina půda. Ale hej, je to vždycky dobrodružství. A nezapomeňte, móda je hodně jako komedie, načasování je všechno. Nosit zvonové kalhoty v 70. letech? Groovy. Nosit je v 90. letech? Jste vtip. Nosíte je teď? Hipster-úroveň ironie.

Dobré pro vaši peněženku, skvělé pro planetu

Pokud jste se někdy divili, kam jdou vaše peníze, když si kupujete nové oblečení, tady je to rozloženo: 30% pro značku, 30% pro obchod, 30% pro korporaci a 10% pro chomáč ve vaší kapse. Není snad lepší nápad dát své peníze někomu, kdo prodává své jemně použité oblečení online? Je to také šikovný způsob, jak snížit svou uhlíkovou stopu. Myslím, že nemáme další planetu na objednávku. Nebo ano? Elon?

Proč je Second Hand na prvním místě

Lidé si myslí, že nakupování v Second Hand je vše o šetření peněz. Jistě, vaše peněženka je těžší, ale je to o něčem víc. Jde o vzrušení z lovu, radost z nálezu a uspokojení ze slov: "Díky, ale nemohu si koupit vaši sériově vyráběnou módu, když mohu získat něčí jemně použité Gucci za méně." A pojďme se na to podívat, nosit něco, co mělo minulý život, je mnohem cool než nosit něco, co právě sjelo z výrobní linky. Existuje důvod, proč nemáme reality show o nakupování v obchodním centru.

Kvalita, ne kvantita

Nyní vím, co si myslíte: "Ale Ema, jak mohu důvěřovat kvalitě věcí z Second Hand?" No, dovolte mi říci vám něco, viděla jsem zcela nové oblečení, které se rozpadlo rychleji než mé novoroční předsevzetí. Jde o to vědět, co hledat. Pokud jste se někdy divili, zda je 'Made in China' skutečná značka, možná je čas vyzkoušet nákupy v Second Hand.

Zkoumání velikostí v Second Hand

Nakupování Second Hand online může připomínat hru 'bude to sedět', jen sázka jsou vaše módní renomé a ne čokoládové tyčinky. Velikosti se zdají měnit rychleji než roční období. Jeden rok jste medium, příští rok jste extra-large. Ale tady je věc: rozměry nelžou. Pokud můžete najít oblečení, které sedí, aniž byste použili visačku jako průvodce, gratuluji! Oficiálně jste chytřejší než kus kartonu.

Co je staré, je zase nové

Někdy jste si všimli, jak jsou módní trendy hodně jako kolotoč? Vždy se vrátí, obvykle když jste právě darovali tu perfektní věc. No, ve světě nakupování Second Hand je to, co je staré, vždy nové. Nosíte s hrdostí bundu z 80. let. Vhoďte ty zvonové kalhoty ze 70. let. Je to vše ve jménu módy. A když se někdo zeptá, jednoduše řekněte: "Je to vintage, drahoušku."

Konec cyklu rychlé módy

Nakupování Second Hand je jako dát rychlé móde prostředníček. Myslím, kdo rozhodl, že potřebujeme 52 módních sezon za rok? Mám dost problémů držet krok se čtyřmi! Volbou Second Hand nešetříte jen peníze, zpomalujete tuto šílenou honbu za novinkami. Pamatujte, móda je o vyjádření sebe sama, ne o držení kroku s kalendářem.

Budoucnost nakupování?

Říkají: "Pryč se starým, ať žije nové." Ale ve světě online nákupů Second Hand je to "Vítáme staré, a, no, také vítáme staré." A je to trend, který zde zůstane. Proč koneckonců platit více za to, abyste nosili stejný outfit jako tisíc dalších lidí, když můžete zaplatit méně za to, abyste vypadali jedinečně? Nyní, když mi to dovolíte, musím vyhrát online aukci. Rakun se uchází o stejnou vintage bundu, kterou chci.

Tags:
comments powered by Disqus