Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Zelená barva jako symbol roku 2017? A plnovous?

  Všechny kategorie
text_none_author 2017-02-20

Zelená jako barva roku 2017? Proč je v kurzu právě tato barva a proč byste ji měl a měla nosit?

 

Jednou za dvanáct měsíců vyhlašuje americká společnost Pantone, která má patentovaný systém barev, odstín symbolizující další rok. Módní svět tuto událost vždy velmi pečlivě sleduje a modely v odstínu roku jsou pak k vidění na přehlídkách slavných značek, a poté za výlohami řetězců s oblečením.

Jak jsem již napsal nahoře, odstín roku 2017 je světle zelená. Je svěží, optimistická, přírodní a elegantní. Co víc si přát?

Tato barva má představovat svěží nový den a optimistické, nové začátky. Po chaotickém a nepřehledném roku 2016 výborná odpověď, která značí, že jsme pořád ještě více optimisti, než pesimisti. Věhlasné módní domy jako Pucci, Kenzo, Balenciaga či Michael Kors už barvu čerstvě posekané trávy zařadily do svých kolekcí loni na podzim. No a Pantone ji vyhodnotila jako vynikající symbol pro nový rok. Uvidíme, jak bude vypadat trh se zeleným oblečením, ale už teď se nemůžeme dočkat!

Všichni víme, třeba i díky české kapele Jelen, že dnes muži i ženy, kteří se stěhují ve velkém do měst, rádi vzpomínají na přírodu, na lesy a podobně. Proto je dnes tak významná Lumberjack kultura, kdy vidíme na každém rohu kostkované flanelové košile doprovázené plnovousy. A právě na tohle zelená barva navazuje. Lumberjack je typicky pánský styl, málokterá dáma si nechá narůst plnovous. A proto tento výstřelek roku 2017 nabízí tolik vytouženě přírodního a přírodně vytouženého pro dámy.

Nechte se tedy inspirovat a pro rok 2017, zvláště tedy pro jaro zvolte barvu zelenou! Klidně světlejší, klidně tmavší, zkrátka takovou, aby se vám v první řadě líbila.

Zaplňme ulice optimismem a úsměvy! 

 

Tags:
comments powered by Disqus