Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

DÍL DRUHÝ: Desatero módních hříchů, I. část

  Všechny kategorie
text_none_author 2016-08-17

Ano, i v oblékání se vyskytují hříšníci. A protože neexistuje žádná módní bible (doslova, bože), díky které by se mohli začít stydět, podíváme se na některé z těch bizarních, ale také z těch, o kterých jsme možná ani nevěděli, jak špatné jsou. A víte co? Uděláme si z toho rovnou desatero.

1. Ponožky do otevřené obuvi nosit nebudeš!

To je snad jasný, ne? Ne. Bohužel. Jelikož se u nás zrovna koná olympijský park RioLipno, máme lipensko plné turistů. A když jsem se vracel z nákupu,rozhodl jsem se spočítat, kolik s procházejících chlapů v sandálích bude mít ponožky a kolik ne. Výsledek byl smutný. Z celkového počtu sedmnácti sandalářů bylo 10 ponožkových sandalářů, a to jen kvůli teplotě okolo třiceti stupňů. Kdyby bylo standartních 20-22, vsadím se, že by to bylo 17/17. NE! A to samé platí například pro lodičky či baleríny, ale dámy jsou v tomhle bodě mnohonásobně dokonalejší, než my.

2. Igelitku po nákupu zahodíš nebo spálíš!

Jedna česká specialita. Tuhle neřest se nám vcelku úspěšně daří vymýtit, z ulic však ještě definitivně nezmizela. Neřeším tak úplně babičky a dědečky, kteří si v ní odnesou svoje Aha! a Blesk z trafiky, protože to je trošku něco jiného. Ale pořád ještě je v ulicích ke spatření děsivě velké číslo lidí středního věku (mladších ani tolik ne), jenž si s touto nestvůrností v pravé či levé ruce a blaženým výrazem značícím zjevné potěšení z pohodlí, jež tato hrůznost poskytuje, dost spokojeně vykračují. Pohodlí je super věc a dostanu se k ní v jednom z dalších bodů, ale dá se ho přece dosáhnout i nějakým šikovným minizavazadýlkem, jako je batůžek, které se (hlavně ty retro) vracejí do módy!

3. Každým módním výkřikem ovlivnit se nenecháš...

Opačný extrém - vzhledem k prvním dvěma bodům. Těžko říct, jestli je horší trpět naprostou módní lhostejností, nebo naopak přehnanou módní zapáleností. Na jedné strašně máme ponožky v sandálích, ledvinku a igelitku, na straně druhé deseticentimetrové jehly, k tomu fialové sultánky a oranžový cardigan. Tak, jako se jednička a dvojka týkají spíše nás, chlapů, tento bod se, ne až tak překvapivě, vyskytuje převážně u žen. A to zejména u těch, co módní trendy horečně sledují. Výsledek může být buď parta jednotlivě i celkově nevkusných částí, přinejlepším jen parta pěkných kousků, které prostě nejdou dohromady. Vždy mějte soudnost a nekombinujte všechny poslední výkřiky. Výsledek může být takový, že budete vypadat jako výkřik vy.

4. ...a zároveň svoje tělo respektovat budeš!

Tak trochu celosvětový průšvih. Vyskytuje se úplně všude, i na tom slavném západě. Potkáte obézní dámu v leginách, viditelně ektomorfního (kost a kůže) výrostka, který si to štráduje ve volném tílku, tolik příznačném pro svaly-se-chlubícími blázny do posilování, jinou dámu mající viditelně problémy s rovnou chůzí i naboso, která si vezme jehly a kráčí ulicí jako malá godzillka a tak dále a tak dále. Neříká se mi to, jako bojovníkovi za lidské sny snadno, ale určité tělesné typy prostě nejsou určeny k nošení jistých typů oblečení. Mějme to vždycky na paměti. Pokud si myslíte, že vám širší kalhoty nesluší tolik, jako ty úzké, ale máte zároveň 120kg, určitě těmi širšími napácháte míň škod, než když v těch těsných potáhnete hýždě metr za sebou.

5. Vzorů více kombinovat nesmíš!

Tři-čtyři roky zpátky byly v módě kostičky, zejména pak pánské kraťasy. Těm ženám, kterým se povedlo vytáhnout své mužské polovičky na nákup a pár takových jim opatřit, srdečně gratuluji. Pokud jste k tomu ale přihodily také pár proužkatých triček, beru gratulace zpátky a dost možná by vás měl někdo zažalovat. Kombinace veškerých viditelných vzorů, ještě sladěných jako modro-černé kostkované kraťasy s žluto-zeleným pruhovaným tričkem, je nejen politováníhodná, ale zároveň i nebezpečná. Jste totiž vidět až z vesmíru, a dost možná vás zasáhne blesk. Něco jiného je situace se vzory například u obleků. Košile s jemným tečkovaným vzorem v ne příliš křiklavých barvách a dvoubarevný motýlek v barvách jiných ještě faux pas být nemusí.

 

Tags:
comments powered by Disqus