Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

DÍL TŘETÍ: Desatero módních hříchů, II. část

  Všechny kategorie
text_none_author 2016-08-31

Ano, i v oblékání se vyskytují hříšníci. A protože neexistuje žádná módní bible (doslova, bože), díky které by se mohli začít stydět, podíváme se na některé z těch bizarních, ale také z těch, o kterých jsme možná ani nevěděli, jak špatné jsou. A víte co? Uděláme si z toho rovnou desatero.

6. Styl s pohodlím vždy vyvážit musíš!

Tohle je samořejmě myšleno víceméně z dobré vůle. Nikdo vám nebude zakazovat nosit nepohodlné oblečení, ale jakou radost bychom z toho měli? Pohodlí je neodmyslitelná součást oblékání, ikdyž pravda, vždy tomu tak nebylo - stačí se podívat na barokní kostýmky. Ale zpátky k našemu poselství - pohodlné oblečení je zárukou, že si dobu v něm strávenou užijete. Pokud vás v něm něco neustále svědí nebo tlačí, jen těžko budete myslet a soustředit se na něco jiného. A to už se dostáváme k serióznímu problému. O tom, že k pohodlí patří styl, už se snad zmiňovat ani nemusíme, říká to nadpis, a taky svědomí nás všech. Tepláky jsou fantastický, ale fakt ne na ples.

7. Veškeré události výběrem oblečení ctít budeš!

Neopomenutelná část, která může znít na první pohled trochu nepochopitelně, a pokud pochopitelně, tak dosti banálně. Ale různé společenské události jsou opravdu velkým tématem, ke kterému patří kompletní oddanost výběru správného oblečení. Jak často se na plesech setkávám s kluky okolo dvacítky, kterým nevadí být přítomni na takové události ve smart-casual (džíny a volnočasové sako) stylu. To by ještě nebyl takový problém, protože existují horší věci. Třeba když toto doplní teniskami, nebo ještě hůř - vezmou si je k normálnímu obleku. 

Opačným směrem by se tohle dalo říct také, ale kdo vám bude nadávat, že jste přišli na fotbal v kvádru? Dodržujme alespoň trochu dress code. Za to ae můžeme v jeho dodržování experimentovat!

8. Falešných materiálů za účelem udělání dojmu vyvarovat se musíš!

Tohle může znít hodně blbě, ale je to velkou neřestí dnešní doby. Člověk by ani tak neřešil pozlacené hodinky, u kterých to člověk pouhým okem stejně nerozezná a jde čistě jen o vzhled, větším problémem jsou ale falešné kožichy a podobné úkazy. Falešný kožichový materiál může způsobit alergii úplně stejně, jako kožich pravý. Ten ale narozdíl od svého syntetického protějšku vypadá skvěle a doopravdy zahřeje. Člověk si musí připlatit, ale výsledek stojí za to. Na mysli samozřejmě nemáme umělé kožichové lemování, které mívají zimní bundy (jako dnes znovu populární parky pro dámy i pro pány). Vyrážíme do boje proti falešným materiálům ve velkém. To je jako když vám výrobce mobilu slíbí celokov a nakonec dostanete levný plast. No koho by to nenamíchlo? Za sebe bych řekl, že jsme se dostali do doby, kde lidé tolik neřeší, jak kvalitní materiál máte. Hlavně, aby vám to seklo. Keep that in mind!

9. Že méně je více pamatovat vždy bys měl...

... a u doplňků to platí obzvlášť! Opravdu ani nezkoušejte mít na každé ruce tři prstýnky, dva náramky, jedny hodinky a ještě k tomu perly na krku. To by mělo být zakázané. Vyvážit doplňky (a hlavně pak odhadnout jejich množství) je někdy nadlidský úkol, ale nikdo taky neříká, že je správné oblékání hračka! U pánů to tak těžké není, my to s doplňky nikdy nějak nepřeháněli (bohužel i bohudík). Dnes je poměrně známým fenoménem mít k hodinkám (nejčastěji s koženým řemínkem) také nějaký náramek z organického materiálu. Takové totiž nikdy nezkazí. Prstýnky máme dnes už ponejvíce snubní, ostatním prozatím odzvonilo. A tady by to stačilo.

Dámy to mají o poznání složitější, protože jsou doplňky přeci jen vážnějším koncilorem v jejich šatníku. Vyskytují se více barvy, a ty je také potřeba respektovat. Barva musí téměř bezpodmínečně ladit ke zbytku ošacení. Ale jen téměř, existují i výjimky. Zbytek už je čistě subjektivní, ale i tak není nikdy dobré vypadat jako cikánská věštkyně nebo šamanka.

10. Nepokradeš!

Neměli byste krást oblečení, fakt ne.

 

Tags:
comments powered by Disqus