Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Jaký zimní kabátek si vybrat? 5 typů, které byste měla zvážit

  Všechny kategorie
admin 2019-01-02

Zimní kabátek je bezpochyby kouskem oblečení, který v zimě nosíme nejvíc. Zahřeje nás, a navíc díky němu vypadáme pěkně, i když venku mrzne, až praští. Správný výběr kabátku je proto jedním z nejdůležitějších rozhodnutí našich zimních nákupů a není vůbec snadné. Vybírat totiž můžeme nejen ze spousty barev a vzorů, ale také střihů, délek a materiálů. Kabáty bychom mohli rozdělit na pět základních typů. Který se nejvíc hodí vám?

 

 

Elegantní kousek

Kabát v jednoduchém elegantním střihu by měl tvořit nedílnou součást zimní výbavy každé dámy. Díky němu totiž budete vždy vkusně oblečená, ať už si ho vezmete na nákupy, do práce nebo na schůzku. Dobře vypadá s obyčejnými riflemi, společenskými kalhotami i jednoduchou sukní. Doporučujeme sáhnout zejména po nenápadných barvách, které se dají skvěle kombinovat. Vedle rozhodně nešlápnete s šedou, černou, bílou či béžovou. Pokud ale hledáte kabátek, který sice nepůjde ke všemu, ale zato prozáří váš šatník, můžete zvážit i barevnou variantu. Zima není jen o černé a bílé a letošní sezóna se zvláště vybarvila!

 

Hřejivý kožíšek

Jestli nějaký kousek v zimě opravdu zahřeje, pak je to dozajista kožíšek. Při jeho výběru ale buďte opatrné, v tomto případě totiž platí dvojnásob, že méně je více. Myslete na to, že už sám o sobě je dost výrazný, takže k němu musíte opatrně volit zbytek oblečení, a to včetně doplňků. Držte se jednoduchosti a decentnosti, chybu určitě neuděláte s neutrálními barvami. Pamatovat musíte také na to, že chlupaté kabátky přidávají na objemu, hodí se proto spíš pro štíhlejší dámy. A pokud hledáte něco méně tradičního, popřemýšlejte o tzv. teddy coat, tedy medvídkovském kožíšku. Tento huňatý plyšový kožíšek, který vás zahřeje už na pohled, patří mezi žhavé trendy této sezóny.

 

Módní trenčkot

Elegantní a pohodlná klasika, která patrně nikdy nevyjde z módy. Přesně to je trenčkot, na který nedala dopustit už samotná Audrey Hepburn. Hodí se hlavně na podzim, kdy teploty neklesají tak hluboko. Pokud se ale trenčkotu nedovedete vzdát ani v mrazivějším počasí, pak si pořiďte nějakou zateplenou verzi – třeba s hřejivým kožíškem nebo chlupatým límcem. Právě tato netradiční kombinace je katapultovala na první místa módních trendů loňské zimy. Zvolit můžete také vlněný zimní trenčkot.

 

Pohodlný oversized

Upřednostňujete-li teplo a pohodlí, pak by vám v šatníku určitě neměl chybět trendy kabát v maxi velikosti. Tzv. oversized kousky letos doslova zaplavují obchody. Nejen, že v nich budete in, ale navíc – na rozdíl od vypasovaných kabátků – šikovně schovají i nějaká ta kila navíc. Pokud udeří opravdu třeskuté mrazy, vejde se vám pod něj i pořádně huňatý svetr. A žádná zima si na vás nepřijde!

 

Kostkovaná klasika

Kostkovaný kabát je nestárnoucí klasika a letos opět patří k hlavním módním trendům. Klasická kostka, zejména v odstínech hnědé a šedé, je nadčasová a určitě ji unosíte i další zimu. Pokud ale chcete jít s letošní módou, můžete sáhnout i po kontrastnější či barevnější kostce. Buďte však opatrná v kombinování s dalšími vzory a barvami. Pokud si nejste jistá, raději ke kostkovanému kabátku zvolte jednobarevné oblečení i doplňky.

 

Už víte, jaký kabátek by se nejlépe hodil do vašeho šatníku? Tak hurá nakupovat!

 

Tags:
comments powered by Disqus