Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Adidas boty

  Všechny kategorie
admin 2020-03-29

Adidas je jednou z nejpopulárnějších a největších firem vyrábějících sportovní oblečení. V poslední době se ale dostávají i do sféry streetwearu a jejich sneakers se stávají čím dál kultovnější. Více o historii, botech a nejlepších sneakers Adidas se dozvíte tady.

 

Adidas je jednou z nejznámějších společností dnešní doby. Klasické tří-pruhové logo pozná snad úplně každý. Objevuje se na tričkách, teplácích, čepicích, celých obchodech a také na obuvi. Mimochodem, věděli jste, že při založení této společnosti, v roce 1924, byla výroba zaměřena primárně na sportovní obuv? Od té doby své řemeslo celá firma dohnala k dokonalosti a v dnešní době vyrábí jedny z nejpohodlnějších bot vůbec, ať jde o obuv sportovní nebo volnočasovou. V dnešním článku si řekneme o historii celé firmy, představíme si některé technologie, které Adidas nabízí, a v neposlední řadě se můžete podívat na 10 nejlepších Adidas sneakers za rok 2019/20.

Historie Adidas

 

Firma Adidas byla založena v roce 1924 Adolfem „Adi“ Dasslerem v německém Herzogenaurachu. Později se k němu přidal i jeho starší bratr Rudolf a společnost vedli pod názvem Dassler Brothers Shoe Factory, tedy „Továrna na Boty Bratrů Dasslerových.“ 

Ze začátku vyráběli obuv s ostnatou podrážkou, která se používá například při běhání (aby nepodkluzoval povrch). Adolf s Rudolfem na svých botech neustále pracovali a inovovali je. Jedním z revolučních nápadů bylo nahrazení těžkých kovových hrotů na podrážce za lehkou gumu. 

Dassler přesvědčil olympijského závodníka Jesse Owense, aby si jeho ručně vyrobené boty dával na jeho závody. Ten téhož roku, 1936, vyhrál několik zlatých medailí a dodnes je považován za jednoho z nejslavnějších vícebojařů. To byla samozřejmě dokonalá reklama pro bratry Dasslerovy a o jejich obuvi se dozvěděl celý svět, díky čemuž poté každým rokem prodávali na 200 000 párů bot.

Během 2. světové války byli bratři donuceni režimem k výrobě zbraní a jejich továrny se využívaly k výrobě tanků. V roce 1945 byla jejich společnost při dobytí Německa téměř zničena americkým vojskem. Tomu se ale předešlo jen díky Dasslerově ženě, která vojáky přesvedčila o tom, že před válkou se jednalo o výrobnu pouhé sportovní obuvi, žádné zbraně se v továrně nenacházely a k tomu se také chtějí vrátit.

Psal se rok 1947 a vztahy mezi bratry se kompletně rozpadly. Rudolf si založil vlastní firmu, pod jménem Ruda (Ru-dolf Da-ssler), kterou později přejmenoval na Puma. Adi si také založil firmu, kterou pojmenoval Adidas (Adi Das-sler). Bratři se stali obrovskými rivaly a každý v Herzogenaurachu se díval, zda obyvatelé nosí obuv značky Puma, nebo Adidas.

V roce 1952, po letních olympijských hrách, koupil Adidas své klasické 3-pruhové logo od finské značky atletické obuvi Karhu Sports. Zaplatili za něj dvě láhve whisky a částku ekvivalentní k dnešním 1600 eur.  Po Adolfově smrti získal společnost jeho syn Horst, kterému se ale moc nedařilo, a tak si roku 1989 najal francouzského bussinesmana Bernarda Tapieho, který předešel bankrotu této firmy. Udělal několik důležitých rozhodnutí, jako vyvážet produkty Adidas do dalších světadílů a vylepšil marketingovou strategii. Tapie byl poté odsouzen za ovlivňování výsledků fotbalových zápasů a Adidas se pod vedením jiných ředitelů rozrůstal.

 

Jaké boty adidas nabízí?

 

Jak už bylo zmíněno, nabídka Adidas obuvi je ohromná. U této značky najdete obuv snad na všechny sporty, na volný čas, žabky, kopačky, běžeckou obuv… Dnes si představíme některé kategorie a typy bot a řekneme si, kde je nakoupit.

 

Volnočasové tenisky

Nevíte, Jaké boty si vzít na nákupy? Nemáte každodenní boty do školy a do práce, ve kterých byste se cítili pohodlně? Řešením je Adidas a jejich tenisky, které si zamilujete. 

 

  • Adidas Superstar

Adidas Superstar jsou kultovní tenisky se slavnou gumovou špičkou. Jsou téměř všude, ale ne všichni znají jejich bohatou historii. Tenisky Adidas Superstar mají známou siluetu s dlouhou tradicí. A v tomto případě to není jen tak nějaké klišé. Pánské a dámské tenisky Adidas Superstar byly původně vytvořeny jako nízké basketbalové boty, ale můžete je nosit téměř všude, ať už do tělocviku, na párty, nebo na procházku se psem.

 

  • Adidas Stan Smith

Legendární Adidas Stan Smith byly poprvé navrženy v roce 1973 pro tenisovou legendu Stana Smitha a od té doby obstály zkouškou času. V dnešní době najdete tyto ikonické tenisky s nízkým střihem v nespočetných barevných kombinacích. Tenisky Stan Smith mají na boku oficiální logo s 3 pruhy Adidas a celý vzhled doplňují jednoduché a elegantní křivky.

Obuv, obvykle vyrobená z bílé kůže, má jednoduchý design. V tomto případě je ovšem méňe více, protože onen jednoduchý design působí luxusně. Na rozdíl od většiny bot Adidas nemá jí Stan Smithy vystouplé pruhy. Místo toho jsou na obou stranách horní části kůže tři řady perforací (děrovaných větracích otvorů). Na jazyku boty je většinou načrtnutý portrét tenisty Smitha. Design a podoba boty v podstatě zůstala od jejího zavedení nezměněna, ale v průběhu let se objevilo několik nových verzí a barev.

 

  • Adidas Gazelle

Adidas Gazelle mají jednoduchý design již po více než 50 let. Tyto tenisky jsou předělávkou původního modelu z roku 1991, ale zachovaly si stejné materiály, barvy a siluetu jako  u originálu. Výrazné na Adidas Gazelle jsou 3 kontrastní  proužky na koženém svršku. Gazelle je nepochybně jednou z nejznámějších a nejikoničtějších bot, jakou kdy v Adidas vyrobili. Má dlouhou historii sahající až do poloviny 60. let a ačkoliv lze na tuto siluetu nahlížet jako na relativně jednoduchou, právě pro její nenápadný a čistě vypadající vzhled si ji od té doby zamilovala mnoha fanoušků a zajistila, že i po 50 letech je bota stále ve výrobě.

 

Volnočasovou obuv Adidas nejlépe nakoupíte zde.

 

Sportovní obuv

Jak už bylo řečeno, firma Adidas je výrobní mistr v oboru sportovní obuvi. Svou zkušenost v tomto oboru využívá opravdu na plno a své boty dělá pro sportovce tak, jako žádná jiná firma. Se svou dlouholetou tradicí ve sportovním odvětví Vás nikdy nezklamou.

 

  • Adidas UltraBoost

Původně běžecká obuv, dnes už kvůli její extrémní pohodlnosti užívaná i volnočasově, UltraBoost disponuje jednou z nejnovějších technologií tlumení nárazu při chůzi. Podrážka je totiž vyrobena z materiálu, kterému Adidas říká Boost. Jedná se o velice pružnou hmotu, která se pod vámi přizpůsobuje povrchu, po kterém chodíte. O této technologii si povíme více později.

 

  • Žabky a pantofle

Ke sportům neodmyslitelně  patří také plavání, a to ať v plaveckém bazénu, nebo u moře. Žabky Adidas Vám nabídnou komfort na pláži, ale i ve městě. Jsou vhodné na volnočasové aktivity v teplém počasí. Pohodlné materiály, ze kterých jsou žabky vyráběny, Vám zajistí komfort po celý den.

 

Žabky a pantofle můžete nakoupit i na našem internetovém obchodě Unimoda!

 

Vynálezy a technologie Adidasu

 

Už od 20. let 20. století se Adidas snaží neustále vylepšovat a vyvíjet. Již od té doby se v rámci kvality a popularity drží na špičce. Jaké inovace a technologie Adidas představil, aby si udržel svůj vysoký post a stálý přísun fanoušků?

 

1954 - Zázrak v Bernu

Kdo by si pomyslel, že šrouby na lehkých fotbalových botách pomůžou psát historii? Když německé národní fotbalové družstvo čelilo v roce 1954 ve finále Světového poháru neporazitelným Maďarům, vyhrálo mnohem víc než jen trofej. Jejich neuvěřitelné vítězství bylo slyšet po celém světě po celá desetiletí. A jméno Adidas se společně s jeho zakladatelem stalo známé na všech fotbalových hřištích.

1970 - Jeden míč pro všechny

Obuv pro vítěze zlaté medaile? Splněno. Oblečení pro rekordmany? Splněno. A co třeba něco, do čeho se dá kopnout? Hotovo. V roce 1970 dodal Adidas poprvé oficiální míč TELSTAR pro Světový pohár FIFA v roce 1970™. Jak již název TELSTAR říká, míč byl navržen tak, aby byl viditelnější na černobílé televizi. Byl to začátek nádherného partnerství, kdy Adidas poskytoval oficiální míč ke každému FIFA World Cup ™, který následoval.

 

1984 - Počítač pro Vaše nohy

Dnes už to zní jako běžná věc, ale v 80. létech počítač rozhodně nepatřil, a ani se nevlezl, do Vaší obuvi. To ale Adidas nezastavilo a stejně ho tam dali. Taková inovace, která byla daleko napřed tehdejší době, obsahovala čip, dnes známý jako miCoach, který atletům poskytoval data o jejich výkonech.

1989 až 1994 - Inovace nikdy nespí

Zatímco se společnost stále vypořádávala s finančními problémy, nový marketingový tým zaměřil Adidas na to, pro co byli známí už léta: zlepšování sportovců. V této éře se zrodily některé z nejznámějších inovací od Adidasu, jako Torsion (1989), Equipment concept (1991), Streetball campaign (1992) a Predator football boot (1994).

 

2005 - Adidas 1

Počítačová fascinace Adidasu nepřestala ani po dvaceti letech, protože zrovna v tu dobu představili již druhou tenisku, která obsahovala počítač. Adidas 1 ovšem neobsahovala pouhé měřidlo statistik pro sportovce, ale samostatně se upravující podrážku. Mikroprocesor obsažený v této botě dokázal vypočítat tvrdost povrchu a motor zabudovaný v podrážce boty poté buď natáhl nebo povolil nit, která způsobovala následné změkčení či zpevnění podrážky.

2013 - Adidas Boost 

Běhání se změnilo navždy. Společnost Adidas představila běžeckou botu Energy Boost, která obsahovala zcela nový odpružovací materiál. Vytvořený ve spolupráci s německou chemickou společností BASF, Boost kombinuje dřívější výhody měkkého a citlivého odpružení tak, aby byl zážitek z běhání, jako nikdy žádný jiný.

 

  • Co to vlastně Boost je?  

Technologie Adidas Boost je produktem inovačního týmu Adidas (AIT) a německých chemiků BASF. Byl vytvořen tak, aby spojil výhody měkkého a pohotového odpružení. Kdysi byla průmyslová pěna EVA standardem pro běžecké boty, ale Adidas se chystal všechno změnit a představit mezipodšev vyrobený z tisíců oddělených částic, které spolupracují tak, aby při každém kroku dosáhly maximálního návratu energie.

Boost byl oficiálně začleněn do běžecké dráhy Adidas v roce 2013. Během následujících let si Boost udělal velké jméno, stal se ikonou běhu a nakonec se stal tak populárním, že by se vloupal i do světa streetwear kultury.

 

  • Jaké jsou výhodu boostu? 

 

Boost byl vždy známý hlavně pro energii, kterou při chůzi a běhání vrací, ale ve skutečnosti existuje pět výhod Boostu, které zaručí ten nejlepší zážitek z chození. Začněme s pohodlím: díky tlumícím vlastnostem Boostu budete mít pocit, jako byste běhali na malých, přesně navržených mracích. Boost je také vytvořen tak, aby se vypořádal s širokým rozsahem teplot, což z něj činí druh běžecké boty, která může bez problémů přibíjet vítr, sníh, slunce, déšť. 

 

Třetí a čtvrtou výhodou Boostu je trvanlivost a flexibilita. Boost je technologie, která dokáže vydržet kilometr za kilometrem bez žádné ztráty výkonu. Boost je zároveň dostatečně flexibilní natolik, aby poskytoval hedvábně hladkou chůzi - bez ohledu na to, jaké tempo nastavíte. 

Ale o Boostu se nedá mluvit, aniž bychom zmínili onen návrat energie - pátý a nejznámější přínos Boostu. Síla absorbovat a vracet více kinetického výkonu pro sportovce je to, co navždy změnilo průmysl běžeckých bot. Existuje mnoho napodobenin, ale Boost stále zůstává ikonou co se návratu energie týče. 

(přeloženo z Adidas)

 

2019 - Recyklovat!

Jako součást svého příslibu do roku 2024 používat pouze recyklované plasty, společnost Adidas odhalila novou běžeckou botu, která je vyrobena ze 100% recyklovatelných materiálů. Bota Futurecraft Loop byla navržena pomocí termoplastického polyuretanu (TPU), což je plastový materiál, který tvoří celou tenisku, včetně jazyka, šněrování, svršku a mezipodševu s technologií Boost. Adidas říká, že na tomto projektu pracovali posledních šest let a jejich cílem je přispět k menší produkci plastového odpadu. 

Jednoduše řečeno, společnost chtěla vyrobit botu, kterou můžete použít znovu a znovu, a Futurecraft Loop je pouze začátkem tohoto úsilí o udržitelnosti životního prostředí. Adidas říká, že výrobou modelu, jehož suroviny lze vzít z jiné boty, a tu samou botu poté použít k výrobě jiné, maximalizuje využití materiálů a životnosti produktu. Proto Futurecraft Loop neobsahuje žádné lepidlo, což umožňuje recyklaci celé boty.

 

Adidas Sneakers

 

Sneakers dobývají dnešní svět v čele s firmou Adidas. A pokud se ptáte, co to vůbec sneakers jsou, mám pro vás hned připravenou odpověď.

 

Co jsou to sneakers? 

Sneakers je v podstatě modernějším slovem pro klasické tenisky, jediný rozdíl je v tom, že sneakers se nenosí na sporty, ale na volné nošení a často mají takový městský nádech. Většinou nejsou stavěny na pevnost a aby držely nohu, jsou spíše volnější pro maximalizované pohodlí při chůzi. 

Materiály ze kterých jsou vyrobeny se od klasických tenisek také velice liší. Zatímco sportovní boty jsou většinou vyrobeny z látek posílených plastem, sneakers se vyrábějí z měkčích materiálů. Existují ovšem i výjimky, jako jsou například boty Nike Air Jordan (po slavném basketbalistovi Jordanovi,) jejichž některé tipy bot jsou vyztuženy plastovými prvky.

Adidas se ale naopak drží linie lehkých, pohodlných a měkkých materiálů, které zaručí to největši pohodlí při chůzi. Navíc, při použití již dříve zmíněné technologie Adidas Boost, dosahuje firma ještě lepších výsledků. Cítíte se pak, jako byste opravdu chodili po mráčcích.

Takže abychom to shrnuli: sneaker je typ obuvi, který se nosí především ve streetwear kultuře. Může jít o jakýkoliv typ bot - vysoké, nízké, otevřené, průhledné, plastové, černé, kamuflážované atp. Na obrázku níže máme několik sneakers:

Teď, když už víme, co to sneakers jsou, pojďme se podívat, které se Adidasu za rok 2020 povedly nejvíce.

 

10. Adidas Originals Crazy BYW

Tyto velice známé boty, které jsou okamžitě rozpoznatelné, se umístily na 10. místě. Pro ty z Vás, kteří se oblékáte spíše diskrétněji, by mohly být trošku moc, ale pro kohokoli, kdo se rád odliší, jsou jako stvořené. Crazy 8 byly v době jejich vydání jednou z nejúchvatnějších a nejzajímavějších basketbalových bot, jaké kdy vyšly. Na hřiště i mimo něj přinesly spoustu osobnosti. Inspirovány a navrženy tak, aby napodobovaly tvar země a napomáhaly přirozenému pohybu, je to, co by Adidas nazval ideální botou, která dokonce používá i systém Triple Boost, který poskytuje výjimečný komfort a podporu nohy. Tato bota oslavuje hlavně basketbalové kořeny, proto si také zachovává poněkud retro vizáž, ale byla kompletně přepracována tak, aby obsahovala nejpokrokovější technologii, kterou Adidas nabízí, včetně podešve Boost s neporovnatelným odpružením. Crazy BYW jsou pohodlné, odolné, stylové a nepopiratelně působivé.

9. Adidas POD-S3.1

Model POD-S3.1 od Adidas je celý o patě. Tato bota se vyznačuje zvýšeným podpatkem, nikoli aby Vám poskytovala výšku, ale aby poskytla vyšší úroveň komfortu a pokročilou absorpci nárazů. Model byl přepracován do oblíbeného stylu a nepochybně pocítíte odpružení a povzbuzení v každém kroku, který uděláte. Tento vestavěný torzní systém poskytuje také flexibilitu. Říkají mu Point of Deflection. Ten vám dodá další úroveň stability tam, kde to potřebujete nejvíce. Všechno tohle zkombinujte a dostanete mimořádný komfort od paty až po palec. Adidas POD-S3.1 přináší nejlepší designovou a stylistickou estetiku městských ulic 90. let a dodává nádhernou botu pro dnešní moderní muže. V této obuvi, ve které se vůbec nenamůžete, a která mísí veškeré dědictví Adidas s podpůrným a pohodlným spodkem, ale i velmi módním svrškem stvořeným pro hladkou chůzi, budete středem pozornosti.

8. Adidas Deerupt

Adidas Deerupt je nízký top trainer určený pro ty z vás, kteří rádi běhají. Přichází v mnoha atraktivních barevných variantách a nabízí pohodlí. Budete se cítit, jako kdybyste nosili pouze ponožky. Jsme si jistí, že se vám pohodlí a fit budou líbit tak, že nakonec skončíte s investováním do více než jen jedné barevné verze. Poskytuje stylovou a ostrou siluetu, která nevypadá objemně a ve které se budete skutečně se cítit, jako byste chodili (nebo běhali) v oblacích. Myslíme si, že Deerupt je svěží, zábavná, a svěže vypadající teniska, která je stejně praktická jak do tělocvičny, tak na každodenní nošení. Díky své lehké konstrukci a prodyšnému designu je to vynikající obuv pro teplejší letní měsíce nebo k použití v teplejším podnebí. A i když se jedná o téměř perfektní botu, její cenovka není vůbec vysoko. Pokud hledáte prémiové pohodlí, estetiku a silný design od Adidas za vynikající cenu, pak jsou tyto boty stvořeny přesně pro vás.

7. Adidas Sobakov

Tato bota disponuje velice výjimečným a originálním, ale zároveň klasickým třípruhovým designem. Adidas Sobakov je inspirována fotbalovou estetikou a uctívá duch a styl moderní kultury oblíbené hry, fotbalu. Svršek obuvi je vyroben z velmi pohodlného a pružného materiálu a po stranách vybaven třemi ikonickými pruhy v novém stylu. Zespod této boty je hnědá, tvrdě vypadající podrážka, která se stala ikonickou pro svět streetwearu a poskytuje tak velkou výhodu ve městě. Použití ofsetových tkaniček je odkazem na ikonické detaily Adidas Predator Precision Trainer. Celkově se jedná o velmi stylový a městsky vypadající pohled na originální tenisku inspirovanou fotbalem a my ji opravdu milujeme. 

6. Adidas Continental 80’s

Continental 80 je úplným přepracováním klasické boty Adidas z 80. let vyrobené z tkaniny a syntetických materiálů. Boty jsou zpravidla dvoubarevné zvenku, ale vevnitř se nachází pohodlný a retro terry cloth. Na těchto teniskách není vůbec nic zvláštního nebo městeského, ale jedná se o opravdu originální design z archivů Adidas a i dnes vypadá přesně tak dobře, stejně tak jako tehdy, když byly Continental představeny. Jsou k dispozici v několika standardních, ale praktických barvách včetně černé a bíle. Tento pár je jednou z těch opravdových klasik, které vypadají lépe v reálném životě, když otevřete box a boty na vás zazáří, než na obrázcích. Continental jsou praktické a stylové boty, které vypadají skvěle skoro se vším a budou skvělým doplňkem do Vašeho šatníku. Jsou zkonstruovány z výjimečně měkké látky, takže je jednoduché se o ně starat a udržovat (více o tom, proč se starat o své oblečení v tomto článku.) Tyto tenisky jsou stejně krásné, pohodlné a univerzální tak, jako byly vždycky.

5. Adidas Originals Prophere

Adidas Prophere má stylovou a docela dramatickou siluetu. Přichází ve velkém množství barev, ze kterých si určitě vyberete. Ve výbavě má především tuto hrbolatou podrážku, což je vlastně jádrem celé boty, která se tak stává nepřehlédnutelnou a hlavní předností Adidas Prophere. Jeden z dalších důvodů, proč je tato bota tak nepřehlédnutelná, je taky zvětšená podrážka v oblasti paty, která tomuto celku přidává hodně městského, cool stylu. Flexibilní konstrukce je pohodlná, ale zároveň pevná. Tato obuv by se také dala, vzhledem k její lehkosti a flexibilitě, použít na běhání, to záleží jen na Vaší preferenci. Prophere je must-have pro kohokoliv, kdo chce trendy, ale čistě vypadající pár bot, které dodávají celodenní komfort a extrémní prodyšnost.

4. Adidas Originals EQT Support 

EQT si jejich design převzaly z klasické boty z devadesátých let, Equipment runner. Tato bota bude dokonalým přídavkem do vašeho šatníku a bude se hodit na spoustu akcím a příležitostí. Měkký, ale přesto pevný svršek, který připomíná ponožku, přináší mnohem více stability, než byste si nejspíše dokázali představit. Navíc, disponuje atraktivním dvoubarevně pleteným designem. Po stranách jsou také samozřejmě klasické pruhy, které botu dělají okamžitě přiřaditelnou k Adidasu. Některé typy také obsahují reflektivní prvky, které se vždycku hodí. Pokud chodíte v noci ven, za přidanou viditelnost budete vždy vděční. Tkaničky uprostřed boty zajišťují přídavné upevnění, takže se bota bude perfektně hodit i na běhání.

3. Adidas Yeezy Boost 350

Barva Pirate Black na tenisce Yeezy Boost 350 je spoustu lidmi obdivována a nahlížena jako na nejvíce populární a ikonickou tenisku všech dob, ale my Vás necháme, abyste si vybrali Vaši oblíbenou barvu z této neuvěřitelně rozsáhlé nabídky. Yeezy Boost nejsou vůbec levné, a to kvůli tomu, že nebyly nadesignované nikým jiným, než slavným rapperem Kanye Westem, takže se nic jiného ani nedalo očekávat. Jedná se o prémiový výběr, protože jsou rozhodně stylové a mají jednu z nejlepších siluet z celé kolekce Kanyeho Westa již od té doby, co byla v roce 2015 poprvé představena. Samotné zbarvení Pirate Black je odlišen od ostatních svým texturovaným svrškem a červeným akcentem na poutku, což jej činí oblíbencem městského streetwearu. Je jednoduché pochopit, proč je tolik lidí ochotných zaplatit tak vysokou cenu za tuto tenisku. Doporučujeme Vám si jednu z této kolekce pořídit, protože rychle mizí a s velkou jistotou lze říct, že se z nich stane sběratelský předmět!

2. Adidas Ultraboost

Nejlepší obuv za nejlepší cenu nemůže být nic jiného, než Adidas Ultraboost. Tato bota je extrémně pohodlná, na noze sedí bezchybně a je zkonstruovaná z primeknitu (lehká a odolná látka od Adidasu.) Ultraboosty jsou také vybaveny pružnými látkami, které se adaptují a precizně tak obléhají nohu každého člověka. Úplný spod boty je vyroben z protiskluzové Continental gumy a přidává tak pocit stability při chůzi i běhu. Tato obuv se pro svou pohodlnost a dobrý vzhled vyšplahala od sportu až do streetwear klutury. Nyní se jedná o kultovní tenisku, kterou Adidas každým rokem remodeluje a vylepšuje. Nedávným představením Adidas Ultraboost 20 jsem byl já osobně velice potěšen a novou tenisku jsem si zamiloval. Kontrast podrážky vyrobené z Boostu v reflektivní barvně a jejího svršku je zkrátka okouzlující. Pokud chcete maximální pohodlí, rozhodně šáhněte po Adidas Ultraboost.

1. Adidas Originals NMD_xr1

Nejlepší a nejmodernější teniskou je podle nás Adidas NMD_xr1. Její moderní design je velice poutavý a působí ostře. Na podrážce jsou umístěny dva “nárazníky,” které botu činí rozpoznatelnou od jakékoliv jiné obuvi. Já osobně jeden pár NMD vlastním a musím říct, že se jedná o nejpohodlnější botu, kterou jsem kdy používal. Podrážka je vyrobena z Boostu, který skutečně změkčuje chůzi a já se den co den cítím, jako bych chodil po oblacích. Svrchní část je vyrobena z primeknitu, takže bota perfektně obléhá a upevňuje nohu k podrážce. Zároveň se v nich ale cítím pohodlně a nohy jsou uvnitř v podstatě volné. Právě vůli tomu se Adidas NMD nedají použít jako bota na běhání, ale pouze jako bota do města a na procházku. To ale vůbec nevadí, protože doběhnout autobus v nich není problém. Jejich údržba je také velice jednoduchá, protože látku lze jednoduše vyčistit kartáčem, anebo celou bodu hodit do pračky. Z NMD vyzařuje přesně ta sneaker aura, kterou všichni chceme. Pokud se tedy chcete cítit svěže, volně a pohodlně, Adidas NMD_xr1 jsou pro Vás jasnou volbou!

comments powered by Disqus