Unimoda.cz na Firmy.cz

GLAMI TOP Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Deset hlavních chyb v nakupování

  Všechny kategorie
Emily 2015-02-15

Nakupování vlastně není jen proces získání nějakého zboží. Pro některé to je umění, pro některé lov a pro některé je to psychoterapie. Každopádně při samotném nakupováníčasto děláme stejné chyby. Kdyby se nám podařilo je nedělat, nakupování by bylo mnohem zajímavější.

Nabízíme Vám deset nejčastějších chyb, které ženy dělají, když se prochází po obchodech.

 

1. Nakupujete věci v různých obchodech?

Za jeden den se snažíte oběhat co nejvíce obchodů? Lidé, kteří mají styl, obvykle nakupují oblečení jen jedné značky. Možná se Vám to zdá nudné, ale věci jednoho návrháře se lépe kombinují.

2. Utrácíte hodně peněz za klasické věci?

Opravdu jen málokdo si všimne rozdílu mezi černou sukni za 3 000 a černou sukni za 300.

Možná jeden ze sta. Větu ,,musí se investovat do klasiky" vymysleli ti,  kteří chtějí obhájit svoje výdaje.

3. Nedostatečně znáte levnější značky?

Dostupné a moderní značky umí hodně rychle sledovat tendence,  které  ihned přizpůsobí své nové kolekci. Pokud dnes Prada prezentuje kolekce ve stylu 60. let, již zítra už něco podobného uvidíte v Zaře.  

4. Nakupujete věci,  které k sobě nepasují?

Krásné kalhoty s pěkným Etno vzorem, zajímavá halenka se srdíčky, klasické sako s proužky a veselé puntíkované mokasíny. Pokud takhle vypadá Váš seznam nakoupených věcí je chyba ve Vás. Určitě víte, jaké barvy a vzory Vám budou slušet. Snažte se držet svého stylu. Pak se nebudete trápit tím,  jak sladit koupené věci.

5. Nakupujete model, který Vám nesluší,  ale je trendy? 

Pokud Vám sluší krátká sukně a šaty do A a cítíte se v tom dobře, taksi je kupte. Nemusíte hledat širokou sukni v délce  midi jen proto, že je ve všech časopisech. Návrháři Vám jen nabízí různé varianty, ale Vy se musíte rozhodnout sami.

6. Šetříte na úpravě věcí na svou postavu?

Rozhodnutí o úpravě šatů,  které oblečete asi jen dvakrát je správné a úprava sukně, kterou budete nosit každý den je zbytečná? Zapomeňte na to!  Věc, která Vám sedne, vypadá mnohem lépe.

7. Šetříte na kabelkách a spíše vydáváte za boty?

Kabelka a obuv jsou hlavními doplňky každé dámy, jenže dámy většinou vydávají více peněz za boty. Ale pokud budeme uvažovat racionálně,  i ty nejkvalitnější boty mohou vydržet asi jen sezónu. Životnost kabelky je o hodně delší. Právě proto investujte více do kabelky.

8. Nakupujete více levné bižuterie místo jednoho dražšího? 

Bižuterie to je pěkné. Drahá bižuterie může přece jen vylepšit váš obraz. Místo hodně náušnic kupte raději jeden zlatý náramek.

9. Myslíte, že pásek musí být jen praktický? 

Hodně lidí si myslí, že pásek je potřeba jen k tom, aby udržel kalhoty na místě, kam patří. Jenže pásek je módní doplněk, který pomůže správně zdůraznit jednotlivé partie. Proto musíme vybírat více různých variant.

10. Zkoušíte se oblékat jen podle vašeho typu postavy? 

Všichni jsme četli milión článků o tom, kterému typu odpovídá Vaše postava. Nemusíte to přehánět a kupovat jen kalhoty s vysokým pasem,když jste  typ,,hruška". Je totiž možné, že Vám bude více slušet i něco pro typ ,,jablko". Přece jen je mezi námi hodně výjimek.

 

Nedělejte tyto chyby při nákupu na naších stránkách unimoda.cz

comments powered by Disqus